Szlovákia, szlovák információk

Szlovák infó keresés:

Párkány parkolás

Párkány parkolás információk azoknak, akik autóval látogatnak el Párkányba.

Párkány parkolás

Párkány fizetős parkolás

A városközpont fizetős zónáiban eltérő szabályok vonatkoznak a nyári és téli időszakokra:

Októbertől áprilisig:

Májustól szeptemberig ekkor kell fizetni:

Bliccelni azért nem érdemes, mert a városközpontot térfigyelő kamerák ellenőrzik, és a városi rendőrség időnként kivételes gyorsasággal vonul ki a nem fizető, vagy tilosban parkoló autókhoz. A büntetés nem mikulás zacskó, hanem kerékbilincs kíséretében érkezik.

Párkány parkolás térkép

A párkányi önkormányzat által kiadott térkép a fizetős parkolókról, és a parkolóautomatákról a városközpontban. (A piros és narancssárga zónák a parkolókat, a fekete pontok az automaták helyét jelzik. A sárga zóna a sétálóutcát jelöli. Oda tilos a behajtás.)

Párkány magán parkoló

Párkánynak egy magáncég által üzemeltetett, sorompóval lezárt parkolója is van a Duna-parton. Itt a parkolás szezontól függetlenül mindig fizetős:
(Frissítés 2022. február - úgy tűnik, ez a parkoló egyelőre szintén ingyenes. Hetek óta szabad a bejárás. Nem tudni, meddig.)

Ingyenes párkányi parkolás

  1. A cikk írásának idején, 2021-ben a párkányi Vadas termálfürdő parkolója a hét minden napján ingyenesen használható. Nyáron értelemszerűen ez a parkoló rendkívül zsúfolt.
  2. A városközpont melletti lakótelepeken a parkolás mindenhol ingyenes.

A Vadas termálfürdő parkolója.

Párkányi parkolás a vásár ideje alatt

Párkányban a hagyományos Simon-Júda napi vásár alatt a városközpontot teljesen lezárják. Ilyenkor a központtól 10-15 percre található lakótelepek ingyenes parkolóiban érdemes szabad helyet keresni. A vásárról bővebben: Párkány vásár

A fenti információktól függetlenül a városban mindig figyelje a parkolóknál kihelyezett információs táblákat az aktuálisan érvényes szabályokról!

Párkány információk: Párkány